MINUN TARINANI

My Story
Kiropraktiikkaan tutustuin ensimmäisen kerran Porvoossa, 80-luvulla kun olin 17-vuotias lukion toista luokkaa käyvä nuori.

Äitini oli sairaanhoitajana paikallisessa sairaalassa ja joutui työssään nostelemaan painaviakin potilaita. Hänellä oli usein selkä kipeänä.
Äitini työkaverin kaksi tytärtä olivat Englannista valmistuneita kiropraktikkoja.

Yhtenä talvi-iltana äitini työkaveri soitti äidilleni,ja kertoi että hänen tyttärensä ovat nyt Suomessa, ja jos äitini haluaisi niin he voisivat hoitaa äitini selkää. Äitini kysyi, että haluanko lähteä mukaan. Innostuin oitis, sellainen kun olen: helposti innostuva.Tottakai halusin, vaikka minulla ei ollut hajuakaan mitä kiropraktiikka on.

Nämä ihanat kiropraktikot hoitivat äitiäni ja hän tunsi heti itsensä paremmaksi. Sen jälkeen he kysyivät, että haluanko että hoitavat minuakin. Annoin epäröimättä luvan. Minulla ei ollut niinsanotusti mitään kipuja tai oireita, mutta kun he olivat hoitaneet niskani, oloni oli sanoin kuvaamaton… ihana ja kevyt! Oli kuin olisin leijunut!
Sillä hetkellä päässäni ”napsahti”, että tätä minäkin haluan oppia tekemään. Olin suunnitellut lähteväni Ranskaan heti lukion jälkeen, mutta tuon illan jälkeen lähdinkin Englantiin! Opiskeltuani 5 vuotta, valmistuin nimikkeellä Doctor of Chiropractic.

Vuosia on kulunut noista ajoista, mutta edelleen olen kuin se 17-vuotias tyttö: innostunut kiropraktiikan voimasta ja miten se voi edesauttaa meitä ylläpitämään terveyttämme ja antamaan ihan uutta potentiaalia elämäämme!

Mitä kiropraktiikka on?

Kiropraktiikka (kreik. hiro praktikós, hoitaa käsillä) on manipulaatiohoitomuoto, joka korostaa ihmisen tuki- ja liikuntaelinten, erityisesti selkärangan, toimintahäiriöiden diagnosointia, hoitoa ja ehkäisyä käsin tehtävillä tekniikoilla. Kiropraktiikan perinteisenä teoriana on ollut, että nämä toimintahäiriöt vaikuttavat ihmisen kokonaisterveyteen hermoston välityksellä.

Kuka minä olen?

Minä siis päätin jo 17- vuotiaana että minusta tulee kiropraktikko. Sain hoitoa niskaani ja päässäni napsahti että ”Tätä minäkin haluan oppia tekemään!”

Tapani työskennellä on tutkia perinpohjaisesti ja tehdä tarvittavia ortopedisiä sekä neurologisia testejä.

Olen valmistunut kiropraktikoksi Englannista, Anglo-European College of Chiropractic, vuonna 1988 jonka jälkeen olen pitänyt vastaanottoa sekä lääkärikeskuksissa, fysikaalisissa hoitolaitoksissa että kodin yhteydessä. Tällä hetkellä pidän vastaanottoa pienellä klinikallani Tampereen Keskustorin kupeessa yhdessä kiinalaisen akupunktiolääkärin kanssa.

Olen opettanut anatomiaa ja fysiologiaa vaihtoehtolääketieteiden opiskelijoille. Opettaessani modernin tanssin opiskelijoita ja opiskelijoita Alexander Tekniikan opettaja- koulussa, huomasin että opetustyylini on hyvin toiminnallinen ja inspiroiva ja rupesin kutsumaan opetustani toiminnalliseksi anatomiaksi. Olen saanut erittäin positiivista palautetta opetuksestani josta huomaa kuinka innostunut olen aiheesta.

Liikunta on myös lähellä sydäntäni ja siksi olen opiskellut liikuntalääketiedettä Kuopion Avoimessa yliopistossa.
Lasten ja aikuisten oppimishäiriöt (lukihäiriöt) ovat myös mieltäni askarruttaneet ja olen ruvennut tutkimaan aivojen yhteyttä sekä oppimishäiriöihin että kroonisiin selkäkipuihin. Olen saanut kannustavia tuloksia uudenlaisesta hoitomuodostani. Aikuiset asiakkaani kertovat löytäneensä ihan uuden potentiaalin elämässään.

Mikä kiropraktikko D.C.?

Lyhenne D.C. eli Doctor of Chiropractic kiropraktikon ammattinimikkeen perässä kertoo että kyseinen ammatinharjoittaja on saanut yliopistotasoisen, yleisesti 5-vuotisen, koulutuksen jonka opetessuunnitelmaan kuuluu manipulaatiotekniikoiden lisäksi perusteellinen ihmisen anatomian ja fysiologian, neuroanatomian ja neurofysiologian, patologian, radiologian, röntgenopin, ravintotieteiden, biokemian sekä mikrobiologian opetus. Eli opetus antaa kattavan tietomäärän siitä milloin selkärankaa ei hoideta manipuloiden vaan tarvittaessa hoidetaan toisin tavoin tai osataan suositella jatkohoitoa muualla.Anne Tuhkanen, kiropraktikko, Tampere

Lämpimästi tervetuloa hoitoon!

Kysy lisää tai varaa aika.

——–

Anne Tuhkanen, Kiropraktikko D.C., Tampere