Nuoren uimaritytön matkassa mukana

Minulla on ollut ilo ja kunnia hoitaa myös lapsia joista yksi mielenkiintoinen tapaus on Emmi, 12v. Emmi ui kilpaa ja harjoittelee siis monta kertaa viikossa ja kilpailuja on useasti ympäri Suomea.

 

Kaikki lähti siitä kun Emmin äiti, Marita kävi vastaanotollani ja hän rupesi puhumaan tyttärestään Emmistä joka oli kärsinyt polvikivusta jo jonkin aikaa. Röntgen- ja MRI-kuvat oli otettu lääkärin toimesta mutta mitään hoidettavaa ei ollut löytynyt. Pyysin Maritaa tuomaan Emmin vastaanotolleni että voisin tutkia hänet.

Tutkin Emmin ja löysin ristisuoliluu-nivelen (SI- nivel) lukkotilan yhdistettynä ympäröivien lihasten jännitystilaan. Polven toiminta oli häiriintynyt kun  lantion ja lonkan seutu ei toiminut optimaalisesti. SI- nivelen merkitys alaraajojen toimintaan on ensisijaisen tärkeää ja Emmin tapaus osoitti sen jälleen kerran. Hänen polvi oli täysin oireeton yhden käsittelykerran jälkeen. Ongelma on uusinut kerran mutta SI- nivelen lukon käsittely auttoi jälleen ja Emmi pääsi jatkamaan oireettomana uintia hoidon jälkeen.

Monissa tapauksissa SI- nivel ei anna oireita paikallisesti vaan aiheuttaa oireistoa muualla kehossa. Lapsilla varsinkin nopean kasvun aikana ja leikkien tiimellyksessä tapahtuvien kaatumisten ja putoamisten yhteydessä tapahtuu usein niin että pepulleen tömähtäessä lukkiuttaa SI- nivelen. Lapsia on todella kiva hoitaa sillä he tulevat yleensä heti yhden hoidon jälkeen täysin oireettomiksi.

Emmi on oiva esimerkki siitä että ennaltaehkäisy kannattaa lastenkin kohdalla ja hän käy säännöllisin väliajoin vastaanotollani tarkistuttamassa kehonsa.

Maaliskuussa hän jälleen tuli tarkistukseen ja nyt ilmeni että hänellä oli ollut uudesta vuodesta lähtien ns. hyytelörakkula oikeassa ranteessaan.

Hyytelörakkula (ganglio) on erittäin huonosti tunnettu ranteen pehmytkudossairaus jossa tuntemattomasta syystä jännetuppeen tai nivelpussiin kerääntyy kirkasta, hyytelömäistä eritettä aiheuttaen rakkulan. Joskus tämä ranteen selkä- tai kämmenpuolelle sijoittuva ganglio on hyvinkin kivulias.

Emmin ranne oli tosi kipeä ja rannetukea oli suositeltu pitämään, jos siitä tuntuisi olevan hyötyä. Ja nyt maaliskuussa hän edelleen piti rannetukea eikä tilanne ollut parantunut lainkaan! Silloin ajattelin että minun täytyy auttaa Emmiä! MRI- kuvat oli otettu ja pyysin Emmin äitiä toimittamaan kuvat minulle. Katsottuani kuvat, tein päätöksen hoitaa Emmin ranteen kuntoon. Huhtikuussa tutkin ranteen ja totesin että ranneluista juuri se luu jonka päällä hyytelörakkula oli, ei liikkunut kunnolla. Käsittelin luun varovasti liikkuvaksi ja Emmin ranteen liikkuvuus parani huomattavasti. Muutamassa päivässä ranne oli entisellään ja Emmi heitti jo kärrynpyörää!

Lasten nivelten terveys on ensiarvoisen tärkeää heidän terveelle kasvulle. Nivelten toimivuus takaa hermoston terveen kehityksen joka on koko kehon toiminnan A ja O.

Onnea ja menestystä Emmille nyt ja tulevaisuudessa!

Artikkeli kategoriassa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *