Lonkankoukistajan salainen elämä, osa 3.

Tästähän nyt tuli ihan kokoelma salaisia elämiä…mutta tästä lihaksesta jos mistä, voisi kirjoittaa ihan oman kirjansakin sillä niin salainen se tosiaankin on! Se on piilossa sisällämme, sitä ei voi nähdä eikä sitä voi oikein tunteakaan…      ja siltikin jos lonkankoukistaja voi huonosti, voit sinäkin huonosti!

Lihas muistaa kaiken kokemasi eli siis keholtasi et pääse karkuun!

Lonkankoukistaja on hyvin empaattinen lihas ja se ottaa monia murheitasi sekä surujasi, kokemiasi traumoja ja päällä olevaa stressiä kantaakseen.           Eli ei pelkästään fyysinen lyhentyminen vaan myös psyykkinen lyhentyminen on mahdollista, vai onko?

Tunnetko ettet hengitä tehokkaasti?

Lonkankoukistajan yläosa on kiinnittyneenä pallealihakseen joten lonkankoukistajan vaikutus hengitykseesikin on valtava!! Pallealihas (Diaphragm) on tärkein hengityslihaksemme johon palaan myöhemmissä kirjoituksissani.

Pallea ja keuhkot

 

 

 

 

 

 

 

Miten venyttää lyhentynyttä lonkankoukistajaa?

Meidän koko lihaksistomme on kietoutunut yhdeksi kalvojärjestelmäksi. Hyvänä esimerkkinä olen kuullut puhuttavan tästä kalvo (fascia)- järjestelmästämme kuin appelsiinista josta on poistettu hedelmäliha. Tämä hedelmäliha on kaikki muut kudokset kuin lihakset ja lihaskalvot niiden ympärillä.

Thomas W. Myers on tehnyt upeaa työtä lihaskalvojen kanssa ja jaotellut kalvot eri linjoihin. Kalvolinjojen takia itse pidän henkilökohtaisesti pitkistä venytyksistä joissa kehon kalvoja venytetään ihan päästä jalkoihin. Tälläisiä hyviä, pitkiä venytyksiä lonkankoukistajalle ovat mm. seuraavat:

Vasemman puolen lonkankoukistajan                                                                                          helppo ensimmäinen venytys voisi olla vaikkapa tämä:

Muistathan aina kuunnella omaa kehoasi! Jos et ole pitkään aikaan venytellyt niin ole lempeä kehoasi kohtaan.  Etene pienin askelin, jokainen päivä on erilainen! Pääasia että venytys on pitkä ja kohdistuu myös lannerangan pidentämiseen eikä vain lonkan ojennukseen taakse.

Tässä oikean puolen lonkankoukistaja venyy hieman tehokkaammin ja vielä tehokkaammin:

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *